Megszületett az ítélet az M0-son büntetőfékező audis ügyében

2020.06.23. 14:54

Gyorsított eljárásban került bíróság elé az ügy, így már meg is van az ítélet az M0-son május végén büntetőfékező audis ellen. A bíróság bűnösnek mondta ki az R8 sofőrét, közúti veszélyeztetés bűntett miatt így egy év közúti vezetéstől eltiltást és 325 ezer forint pénzbírságot kapott B. Zoltán. 

vef.png

A példátlanul nagy nyilvánosságot kapott eset lényegében egy klasszikusnak mondható büntetőfékezéses/leszorításos bunkóskodás volt az M0-son. Az audis előbb villogva, szabálytalanul megelőzte a két fedélzeti kamerával felszerelt Fiatot, majd miután erre annak sofőrje dudálással és villogással reagált, az Audi sofőrje megpróbálta az út szélére terelni, hogy kiszállás után "személyesen rendezzék" a problémát.

Talán minden nap megesik egy-egy hasonló eset az ország útjain, ebben a történetben az hozta el a csavart, hogy a Fiat kamerái jól dokumentálták az agresszív veszélyeztetést, az így készült videó nagyot szaladt a neten, a rendőrség pedig utána ment az esetnek és gyorsan előállították B. Zoltánt, az Audi sofőrét, aki ugyan megbánta tettét, de a kihallgatásán megjegyezte, nem érzi, hogy nagy jelentősége lenne az egésznek. A Budakörnyéki Járási Ügyészségnél másként gondolták, gyorsított eljárásban állították bíróság elé, ahol megszületett a fent írt ítélet. A férfi és védője fellebbezett az ítélet után, így a döntés még nem jogerős.