Jön a turbós Mazda 3?

2020.06.27. 13:32

Pár hete elindult a pletyka egy új, összkerékhajtásos, turbós Mazda 3-változatról, ám most a gyártó saját kedvcsináló videójával úgy tűnik, alátámasztja az értesüléseket.

Mazda 3 Skyactiv X auto 15
Fotó: Bolla György / Totalcar

A teaser videón csak néhány gázfröccsöt hallhatunk, ami eléggé turbós motorról árulkodik. Képi anyagban nem kapunk sokat, csak egy dátumot: július 8-án kiderül minden. Így viszont továbbra is kérdés, hogy a Mazda ismét visszahozza-e az MPS változatot, vagy csak egy új motorról van szó.

Ha tippelnünk kellene, akkor valószínűleg az utóbbiról lehet szó, hiszen a Mazda már jó ideje nem gyárt sportosabb hétköznapi modelleket - erre a pozícióra meghagyták az MX-5-öt. Inkább az a valószínű, hogy a tengerentúlon több Mazda-modellben is elérhető 2,5 literes Skyactiv-G turbómotort rakják bele a 3-asba is. Igaz, ez a motor a 250 lóerejével már simán beillene a hothatch-ek kategóriájába, de a hírek szerint csak automatával fogják szerelni az autót.

Tovább erősíti a gyanút, hogy a videót a Mazda amerikai Youtube-ján osztották meg, így amellett, hogy valószínűleg felénk nem lesz elérhető ez a motor a károsanyag-kibocsátási normák miatt, gyanítható, hogy ezzel a motorral szeretnék a típus esélyeit javítani az USA-ban.