Mégsem épül VW gyár Törökországban

2020.07.02. 06:09

Az évi 300 ezer Passat és Skoda Superb előállítására alkalmaz üzemet egyáltalán nem építik fel, de ha mégis, várhatóan mégsem Törökország lesz a helyszín.

passatfac.png

Az persze már eldöntött tény, hogy a Passat gyártása elköltözik az észak-németországi Emdenből, de úgy néz ki, lesz hely neki Pozsonyban, ahol eddig a VW csoport kisautóit gyártották. Az Automobilwoche értesülései szerint a Skoda Superb következő generációja is Szlovákiába költözhet, így a Skoda gyárak túlterheltségét is enyhíthetik.

A török üzem felépítésére vonatkozó terveket tavaly október elején jelentette be a VW, de a Németország és Törökország közt egy szíriai katonai akció miatt kialakult politikai feszültség következtében szinte azonnal meg is feneklett a projekt. A Volkswagen egyértelműen kivárásra játszott, és ez pontot is tett az ügy végére, ha nem is egészen úgy, ahogy gondolták.

A politikai feszültség ugyan nem oldódott fel teljesen, az autók iránti kereslet drámai csökkenésével azonban úgy néz ki, szükségtelenné vált a VW csoport 133. üzeme, így a vállalat egyelőre lemondott a bővítési tervekről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.