Ingyen villanyautózás jön Németországban

2020.07.17. 09:49

A legtöbb, környezetbarát autókra költhető állami támogatást csak egy autó vételárából lehet levonni, de úgy néz ki, Németországban nem egészen ez a helyzet. A 6000 eurót, amelyet az állam biztosít, bérleti díjra is költhetik a vásárlók, így egy leleményes kereskedő jóvoltából most elvben bárki megteheti, hogy két évig állami pénzből használ egy Renault Zoe típusú kisautót.

Az Autohaus König nevű cég ugyanis épp 6000 euróért kínálja a francia kisautókat, azaz a vásárlónak egy fillérjébe sem kerül az egész ügylet. Az ajánlat persze nagyon népszerű – ki ne szeretne ingyen villanyautót, amelyet fenntartani is olcsóbb, mint egy benzinnel vagy gázolajjal működőt – így durván napi 150 szerződést kötött a cég az elmúlt napokban. „Ha több értékesítő munkatársunk lenne, még többet is köthetnénk” - mondta a cég szóvivője.

Azt nehéz megjósolni, hogy hányan élhetnek a lehetőséggel, de az az érzésünk, hogy ilyen, önrész nélküli megoldásra a támogatás kiötlői sem gondoltak – nem csodálkoznánk rajta, ha a közeljövőben változtatnának a támogatás igénybevételének szabályain.