Idén is nagy buli lesz Goodwoodban

2020.07.18. 06:55

A megszokott rendezvénynaptárat rendesen átírta a kornavírus-járvány, de a goodwoodi birtok az idén sem marad motorzaj nélkül. A Festival of Speed és a Revival helyett azonban Speedweek néven tartják az idei egyetlen rendezvényt, bámész tömeg nélkül, de többféle érdekes versennyel.

Az idei esemény különlegessége, hogy ezúttal a nagy versenypályán, a Goodwood Motor Circuit-en zajlik majd a versenyek egy jelentős része, amelyet 1966 óta csak pályanapok, tesztelés és régi autók számára kiírt versenyek céljából nyitnak meg, újabb autók számára nem tartanak rajtuk versenyeket. Így a pályarekord is 1965-ből származik: akkor Jim Clark és Jackie Stewart azonos, 1:20,4-es időt ment. Az idén azonban van rá esély, hogy megdöntik, mivel ezúttal sokkal erősebb és gyorsabb versenyautók is elindulnak majd a szervezők ígérete szerint, mint amilyeneket eddig a pályára engedtek.

A pályaversenyeken kívül egy raligyorsaságit is építenek a birtok területén, és gymkhana-versenyt is rendeznek egy olyan területen, amelyet általában nem nyitnak meg a közönség előtt.

„Szívszakasztó döntés volt, hogy az idén nem rendezzük meg sem a Festival of Speedet, sem a Revivalt, de megpróbáltuk megtalálni a legjobb módját, hogy az autósport az idén se hiányozzon Goodwoodból. A Speedweek egyszeri alkalom lesz: a legnagyobb tempójú, legizgalmasabb rendezvényünk eddig. Fantasztikus az a pozitív hozzáállás és támogatás, amit a partnereinktől és barátainktól kaptunk a megvalósításához.” - mondta Richmond hercege, a goodwoodi birtok tulajdonosa.

A Goodwood Speedweeket október 16-ától 18-áig kísérhetjük majd figyelemmel internetes közvetítések segítségével.