11 százalékos lehet az idei esés a világ legnagyobb autópiacán

2020.07.30. 07:19

Kínában a tavalyi visszaesés után idén, elsősorban a koronavírus-járvány hatására, további 11 százalékkal csökkenhet az új autók eladása annak ellenére, hogy a második fél évben stabilizálódhat a piac - véli az autógyártó vállalatok kínai szakmai képviselete (CPCA).

vrv

A szervezet adatai szerint júniusban 1,65 millió új autót értékesítettek az ázsiai országban, 2,9 százalékkal többet májushoz képest. Éves összevetésben pedig az értékesítés 6,5 százalékkal csökkent. A CPCA számításai szerint az idei első hat hónapban 7,7 millió új autót adtak el Kínában, ami 22,5 százalékkal elmarad a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva.

Kínában tavaly már a második egymást követő évben csökkentek az autóeladások, 21,4 millió autót értékesítettek, 9,6 százalékkal kevesebbet a 2018. évinél, részben a gazdasági növekedés lassulása miatt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.