Elhalasztják a spanyol Nissan üzem bezárását

2020.08.06. 16:22

A spanyol Nissan üzem bezárását még májusban jelentették be, a cég költségcsökkentési tervének részeként. A lépés Spanyolországban érthető módon tiltakozásokat szült, és úgy néz ki, mostanra a Nissannál is átgondolták a dolgot még egyszer, így egy évvel tovább tartják működésben az üzemet.

env200mf

A döntésben az is szerepet játszik, hogy a becslések szerint a 3000 főt foglalkoztató gyár bezárása úgy 1,7 milliárd euróba kerülne az összes állás megszüntetésével és az élő szerződések felmondásával. Ennél valószínűleg sokkal kevesebbe kerül rövid távon a gyár tovább működtetése. Az üzemben jelenleg csak két típus készül, az e-NV200 elektromos haszonjármű, és a Navara pickup. A tervek szerint az előbbi előállítását a Renault venné át, a Navarát pedig több Európán kívüli üzem is gyártja, ahonnan megoldhatják az ellátást.

A Nissan, illetve a szakszervezetek szerint a halasztás legfontosabb előnye, hogy lehetővé teszi, hogy megkeressék a módját az üzem valamiféle hasznosításának. Ezzel a japán gyártó költségei is csökkenhetnek, és a munkahelyek egy része is megmaradhat, ami a régió számára nagyon fontos: a beszállítói révén a Nissan gyára vagy 20 ezer munkahely fenntartásában játszik szerepet.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.