A Peugeot továbbra is Észak-Amerikába vágyik

2020.08.11. 09:20

A Peugeot már korábban létesített egy céget, amelynek az amerikai visszatérés szervezése lenne a dolga. A legfrissebb hírek szerint egyelőre a kereskedőhálózat megszervezésével küzd a PSA North America, így a jelenlegi legoptimistább forgatókönyv szerint 2023 környékén indulhat be az első Peugeot modellek forgalmazása odaát.

A problémát állítólag az okozza, hogy a Peugeot nem szándékozik saját kereskedőhálózatot indítani, helyette csak az értékesítési jogokat adná el külső partnereknek, de úgy néz ki, ilyenekből egyelőre nem akadt elegendő. Nyilván nem segít a partnerek megtalálásában az sem, hogy a cég internetes értékesítést is tervez, ami a lehetséges partnerek szemében házon belüli konkurenciájának is tűnhet.

Egy másik probléma, hogy a Peugeot-nak kevés olyan autója van, amely az amerikai vásárlók igényeinek is megfelel. A 3008-as és az 5008-as elég nagy lenne, és jellegében is elég divatosnak tűnik, de az még mindig gondot jelenthet, hogy a PSA legnagyobb benzinmotorja egy 1,6 literes turbós négyhengeres, és amennyire tudjuk, ezen nem is terveznek változtatni.

Azzal persze sokat változhat a kép, ha a Fiat-Chrysler erőforrásait is felhasználhatják a visszatéréshez. A Chrysler kész kereskedőhálózattal és Észak-Amerikában is megfelelő műszaki megoldásokkal is segíthet a Peugeot amerikai terveinek megvalósításában, feltéve, hogy elhárul minden akadály a Fiat-Chrysler-Peugeot-Citroen egyesülés – rövidebb nevén a Stellantis – létrejötte elől.