A Volkswagen kiszállításai már a tavalyi szinten járnak

2020.08.16. 13:47

A Volkswagen konszern júliusban már csaknem annyi járművet szállított értékesítőinek, mint egy éve, ez világszerte 885,7 ezer járművet jelentett, csak 0,2 százalékkal kevesebbet, mint tavaly júniusban - derült ki a cég pénteken kiadott tájékoztatásából.

Wolfsburg VW Logo

Kínában 4,8 százalékkal nőttek a kiszállítások, Nyugat-Európában viszont még 1,9 százalékos volt az elmaradás az egy évvel korábbitól. Az észak- és dél-amerikai piac is kevesebb járművet vett fel még júliusban a tavalyinál.

Júliusban a konszern márkái közül az Audi, a Skoda és a Porsche már többet adott el az egy évvel korábbinál, a VW márka viszont 1,1 százalékkal kevesebbet. A Seat, valamint a konszern haszongépjármű részlege is kevesebb járművet értékesített júliusban, mint egy évvel korábban.

A konszern értékesítési igazgatója Christian Dahlheim már júliusban jelezte, hogy abban a hónapban a kiszállításoknak már csak egyszámjegyű százalékos csökkenésére lehet számítani, szemben a júniusival, amely még egyötödével maradt el az egy évvel korábbitól.

Januártól júliusig a Volkswagen konszern 4,78 millió járművet szállított le, 23,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.