Nem jön Európába az új Ford Bronco

2020.08.16. 00:27

Biztosan Európában is sokan várták a feltámadását az elmúlt 24 évben, de a Ford nem hisz benne, hogy errefelé is lenne piaca, így a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégsem veszi be az európai kínálatba az új Broncót.

7

A hosszúra nyújtott, évekig csak lebegtetett, majd nemrég meglépett feltámadás körüli hírverés jól mutatja, mekkora kultusz van még mindig a Ford Bronco körül. Az 1965 és 1996 között gyártott terepjáró karaktere legalább annyira hozzáégett a márkához, mint a Mustangé, ezért is volt annyira fontos a Fordnak, hogy jól fogadják odahaza. Na meg az általános márkaarculat javításán felül egy egész konkrét feladata van a 4,4 méteres terepjárónak: el kell szívnia a vevőket a Jeeptől, most ugyanis a Wrangler szolgálja ki a Bronco célcsoportját: városi felhasználók, akiknek fontos az autó stílusa, és akik időnként kimerészkednek igazi, autót próbáló vidékekre is.

Hogy Európa nem kap az új Broncóból, azt a Ford német képviseletének vezetőjétől tudni, aki az Automobilwoche lapnak nyilatkozta, hogy nincsenek tervek az európai bevezetésre, mivel ez egy kimondottam az észak-amerikai piacra szabott autó lett. Önmagában ez nem lenne meglepetés, az ős Broncót sem árulták errefelé anno, de azután mindenképp csalódás, hogy európai próbálkozásról is lehetett hallani korábban.

15

Az új Bronco amúgy eddig nagy siker, a bemutatását követő három hétben legalábbis 165 ezren tették le érte a 100 dolláros foglalót. Ez persze még nem jelenti, hogy ezekből mind vásárlás lesz, de érdekes érték ez annak tudatában, hogy a Ford az új Bronco első évére összesen számolt 125 ezer eladással előzetesen.