2020.09.18. 06:20

Ahogy a legtöbb gyártó, a BMW is kínál nyújtott változatot a 7-esnél kisebb modellekből, kifejezetten kínai vásárlói számára. Ezúttal az 5-ös sorozatból mutattak ilyet.

A legnagyobb eltéres a 13 centiméteres toldás a hátsó ajtók vonalában, ami sofőrös üzemmódban igazán lényeges: ez egy olyan 5-ös BMW, amiben hátul rendesen el lehet terpeszkedni. Erről árulkodik a 3,1 méteres tengelytáv is: ez még mindig inkább egy mérettel feljebb jellemző.

A nyújtott ötösből háromféle változat készül: az 525Li, az 535Li és az 535Le. Mindet a BMW kétliteres turbós négyhengeres benzinmotorja hajtja. Az Le jelzésű hibrid csúcsváltozat 292 lóerő összteljesítményt, és tele akkumulátorral az első száz kilométeren akár 1,5 literes fogyasztást ígér.

További részleteket egyelőre nem árultak el a típusváltozatról, erre várhatóan a Pekingi Autószalonon kerül majd sor, szeptember 26-án.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.