Új terepjárót ígér a VW, a neve már megvan

2020.09.19. 07:12

Taos lesz az új Volkswagen neve, amely októberben mutatkozik be Észak-Amerikában, tulajdonképp a Golf és a Jetta divatosabb alternatívájaként.

Bár egyelőre csak olyan előzeteseket mutattak, amelyeken a részletek nemigen láthatók, egyes feltételezések szerint a VW új globális modelljéről van szó, amelyek Tharu néven már forgalmaznak Kínában, és Latin-Amerikában állítólag Tarek néven érkezik, szintén az év vége felé.

Ha valóban erről a modellről van szó, akkor viszonylag pontos elképzelésünk lehet róla, hogy milyen lesz, hiszen az orrkialakításától eltekintve lényegében azonos a Seat Atecával. És ez magyarázza azt is, hogy az európai forgalmazás lehetősége miért nem merül fel.

Úgy néz ki, a névválasztás tekintetében egy lényeges kritériumhoz tartja magát a VW: az SUV-k nevének T betűvel kell kezdődnie. Taos egyébként egy új-mexikói kisváros neve, és egyelőre sokan találgatják, hogy miért is eshetett rá a választás. A legéletképesebb elképzelés még az, hogy ez John Muir szülővárosa, aki a legendásan hasznos, és ős VW-es körökben igen népszerű  Hogyan Tartst Életben a Volkswagenedet: Leírás Lépésről Lépésre Komplett Idiótáknak című 1969-es szerelési kézikönyv írója volt.