Egy hegygerincen hagyott Jeep Wrangler rejtélye izgatja a kaliforniaiakat

2020.09.24. 16:56

Nem az év rejtélye, mindenesetre érdekes baki lehet ennek a Jeepnek a közelmúltjában. A fekete Wrangler egy San Bernardino környéki hegygerincen felejtődött, a képek alapján jó eséllyel egy pánikba fulladt elmegyezott után.

Bármi is legyen mögötte, aligha lesz ebből a történetből idővel egy jó emlékű Jeep reklám. A helyi sajtóban keringő információk szerint annyit tudni a képeken látottakról, hogy egy túrázók és hegyi bringások által kedvelt ösvény az, ahova a Wranglerrel berongyoltak. Eleve rejtély, hogy milyen szándékkal, mert a gazdája még nincs meg, pedig tanulságos lenne, ha rekonstruálná, milyen volt az a pár tíz méter a gerincen, egyúttal tisztázná, miért épp ott hagyta hátra szegény Jeepet, ahol.

A távolról lőtt fotókat látva azért sejthető, hogy miért épp a kis gerinc közepén fogyott el a bátorság. Mert amíg lejtmenetben megoldhatónak tűnik a totyogás, a Wrangler orra előtti emelkedőn ilyen körülmények között már aligha lehetséges fizikailag a feljutás egy ilyen széles nyomtávú autóval. A gond viszont az, hogy visszafelé is ugyanilyen út vár majd rá, ha találnak egyáltalán valakit, aki megpróbálja kimenteni.

Ott márpedig nem maradhat. A csörlőzés tűnik a legjobb megoldásnak, de ahhoz egyrészt szintén fel kell menni a közelébe valamivel, ami ráadásul jó, ha Wranglernél lényegesen nehezebb, ehhez pedig nagyon rosszak a terepadottságok. Másrészt még azzal is nagyon pontos kormánymozdulatokra és jó összhangra lesz szükség, hogy ne induljon meg a lejtőn.