28 millió forintba kerülnek ezek a régi, szakadt ülések

2020.09.30. 10:36

A 30 milliós kategóriában már nem az a kérdés, hogy prémium, hanem az, hogy mennyire. Ezért a pénzért legtöbbünk az utolsó szükségtelen kiegészítőt is hozzá tudná konfigurálni álomautójához, és még mindig beleférnénk a keretbe. Ezt végiggondolva még inkább irreálisan drágának tűnnek azok a 68 éves ülések, amiket eBay-en kínálnak eladásra 90 ezer dollárért, azaz 28 millió forintért.

Még azt sem lehet mondani, hogy jó állapotban vannak, egyenesen ócskának tűnnek, de a magas árnak oka van: történelmi jelentőséggel bírnak. A legelső, EX-122-es Corvette protopítusból származnak, amit az 1953-as GM Motorama Show-n állítottak ki.

A The Drive cikke szerint öt prototípust készítettek Project Opel név alatt, 852-től 856-ig számozva. Ezek közül kettőt bemutatókra és kiállításokra hordtak, egyet tesztelési és fejlesztési célokra használtak, a maradék kettő pedig sosem készült el teljesen. A most eladásra kínált ülések a legelső legyártott prototípushoz tartoznak, a 852-es sorszámúhoz.

A 852-es modell egyike volt azoknak, amiket bemutatókra hordtak, így lehetett ott az 1953-as Motorama Show-n. Ugyanebben az évben azonban véget is ért a nem túl hosszú pályafutása, ugyanis tűzpróba alá vetették. Ezt figyelembe véve még egész jó állapotúnak tűnhetnek az ülések, önmagában az is elég elképesztő, hogy túlélték.

Az már más kérdés, hogy létezik-e olyan autóbolond, aki képes lenne ennyi pénzt kiadni egypár szakadt ülésért, legyenek akármennyire ritkák. Az mindenesetre biztos, hogy a Corvette múzeumban elférnének.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.