A Mazda MX-5-öt ajándékoz annak, aki megérdemli

2020.10.07. 16:32

A Mazda idén ünnepli századik születésnapját, és bár eredetileg nem így tervezték, de tesznek róla, hogy a vírushelyzet ellenére is emlékezetes legyen: 50 darab MX-5-öt ajándékoznak olyan hétköznapi embereknek, akik nem hétköznapi cselekedeteikkel kiérdemelték.

Ráadásul nem is akármilyen MX-5-tel, hanem a századik szülinapra készült különkiadással lepik meg a szerencséseket. A speciális széria kizárólag optikai módosításokon esett át, de az nagyon jól áll neki: a fehér fényezés remekül passzol a bordó tetőhöz és szintén bordó utastérhez, illetve rengeteg helyen emlékeztet az autó a százéves jelvénnyel arra, hogy ez nem egy mezei változat.

A Mazda a felhívásában kiemeli, hogy önzetlen, hétköznapi hősöket keresnek, akik erejükön felül tettek a közösségért - fontos még,  hogy kizárólag az Egyesült Államok 18 éven felüli lakosai jelölhetnek, illetve lehetnek jelöltek. A honlapjukon meg lehet találni a kiírást, egyébként úgy működik, hogy jelölni kell egy személyt, aki szerintünk megfelel a fenti kritériumoknak, és egy egyperces videó keretében el kell mesélni, hogy a jelölt mit tett, mivel érdemelte ki az autót.

Október 25-éig lehet leadni a videókat, és december 2-án derül ki, hogy ki az ötven szerencsés a jelöltek közül.