Versenytempóban tesztelték a Mini Cooper elektromos változatát

2020.10.14. 16:05

Az elektromos Mini nem kifejezetten versenyautó, valószínűleg nem is tudna végigcsinálni egy teljes raliversenyt, de egy gyorsaságin azért végigmentek vele.

Állítólag afféle kísérletnek szánta ezt a BMW helyi importőre, illetve az autó fejlesztésében résztvevő Vitesco – a Continental hajtás-aklatrészeket gyártó részlege – és azt mondják, rengeteget tanultak ebből az egyetlen gyorsasági szakaszból is. A durván öt kilométeres szakaszt egyébként 3'08”-es idővel teljesítette a teljesen szériakivitelű autó.

A BMW romániai kommunikációs vezetője arra is utalt, hogy jövőre várható valamiféle folytatás, bár hogy milyen, arról nem beszélt. Mindenesetre ahhoz, hogy a 177 km-es EPA hatótávú Cooper SE hosszabb távokat is megtehessen versenytempóban, valószínűleg szükség lenne néhány komolyabb változtatásra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.