Nagyobb hatótávú Teslák jönnek

2020.10.19. 15:40

Bár a Tesla nem nagyon kommunikál a sajtóval – úgy hallani, az ezzel foglalkozó osztályuk meg is szűnt nemrég – úgy néz ki, a mérnökeik továbbra is elég hatékonyak. Sikerült javítani egyes típusok egyes változatainak hatékonyságán, aminek kapcsán ezek mellé nagyobb hatótáv-adatot írnak a cég honlapján.

IMG 2577

A Model 3 némi frissítésen is átesett – kevesebb krómmal, új középkonzollal és felnikkel gyártják – sőt, a csúcsváltozat, a Performance gyorsul is, 0-ról 96 km/h-ra 3,2 helyett 3,1 másodperc alatt ugrik. Ám a leglényegesebb változásnak a hatótáv növekedése tűnik.

A Standard Range Plus kivitel 402 helyett 423, a Long Range Dual Motors 520 helyett 568, a Performance pedig 478 helyett 507 kilométert tehet meg egy töltéssel, a gyártó EPA szabvány szerinti becslése szerint.

Ezzel azonban nincs vége: a Model Y Long Range Dual Motor hatótávja 508-ról 523 km-re, a Model Y Performance-é 468-ról 487-re, a Model X Long Range Dual Motor változatáé 565 km-ről 597-re, a Model X Performance-é 491 km-ről 549-re, a Model S Performance hatótávja pedig 560 km-ről 623-ra nő.

A módosítások egy része ráadásul állítólag szoftveres, így egy frissítés keretében a meglevő autók egy része is megkaphatta: az újabb Teslák állítólag a klímaberendezést és a villanymotorokat is hatékonyabban használják, legalább részben ennek köszönhető az adatok számot tevő javulása.

Ezek persze a gyártó által közzétett becsült értékek, az majd az EPA valós mérései után derül ki, hogy mennyire helytállóak, de az a beszámolók alapján már most igazolódni látszik, hogy a Tesla újabb autóit valamivel ritkábban kell tölteni, mint eddig.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.