855 lóerőt ígér a lengyel tuning-Mercedes

2020.11.03. 15:05

Nem tudjuk, Lengyelországban mekkora lehet az AMG Mercedes tulajdonosok tábora, de úgy néz ki, elég nagy hozzá, hogy megérje nekik még durvább tuningot kínálni.

Az auto-dynamics.pl nevű vállalkozás legalábbis ezzel próbálkozik – ezért is születhetett meg a Charon nevű átdolgozott Mercedes AMG C63 S. Nagyobb turbókkal, szénszálas szívórendszerrel és hangolt kipufogórendszerrel alakították át az autót, amely így állítólag 855 lóerő és 972 Nm leadására képes, a gyári 510 lóerő és 700 Nm helyett. Nem csoda, hogy az alvilág révészéről nevezték el a matt kékre fóliázott, porig ültetett gépet: kevés gyorsabb út vezet a másvilágra, mint ezen egy rossz pillanatban padlógázt nyomni.

Valószínű, hogy a készítők nem szándékoznak valódi termékké tenni a Charont, ezért is nem írtak árat: a lényeg az, hogy megmutassák, mit tudnak, ha jön valaki, aki nem sajnálja a pénzt egy kompromisszumoktól mentes megoldásra. Az ő számára – elsősorban német és osztrák tuningalkatrészek beépítésével – valószínűleg szinte bármiből előállítják a szupererős szuperautót, valószínűleg szuperdrágán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.