Kínai Volkswagen jöhet Európába

2020.11.17. 12:11

A Volkswagen az utóbbi években gyorsan növelte szabadidő-autói számát, és jellemzően más-más típusokat kínál minden kontinensen. Most azonban úgy hallani, Európában is felbukkanhat egy típus, amely jelenleg csak Kínában érhető el.

Az Automotive News híre szerint Európába 2024-re érkezhet meg a Volkswagen Tayron hétüléses változata, amely a kínálatban a hosszabb tengelytávú Tiguan változatot, a Mexikóból importált Allspace-t válthatja fel. Az információ állítólag a VW belső levelezéséből származik: az egyik német gyár dolgozóit értesítették arról, hogy az egyik gyártósort új típus előállítására jelölték ki. Ez az értesítés szivárgott ki a sajtóhoz, bár nem tudni, hogy melyik üzemről van szó.

Bár a Volkswagen fejlesztési vezetője nemrég jelezte, hogy teljesnek tekintik a cég SUV kínálatát – jelenleg összesen 14 ilyen jellegű modellt gyártanak – az azonban nem zárható ki, hogy a már meglevő típusokat további piacokon is bevezetik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.