Ilyen, amikor az állatok használják a nekik épült vadhidat

2020.11.29. 07:20

Aligha akadt érdekesebb és aranyosabb akárcsak enyhén autós vonatkozású videó a héten ennél a utahi felvételnél. A helyszín egy forgalmas autópálya fölött ívelő 14 méter széles, 100 méter hosszú vadhíd, aminek a biztonsági kameráját nézve hamar bingód lesz erdei állatokból.

Az Interstate 80, azaz a 80-as számú államközi autópálya kelet-nyugat irányba szeli ketté az Egyesült Államokat New Jersey-től Kaliforniáig. Utah államnak az északi felén húz át keresztbe, és ahogy az autópályák általában, ez is komplett erdőséget szakít ketté. Ha ez nem lenne önmagában elég gond, arra a szakaszra, ahova ez a vadhíd került, valahogy kimagaslóan sok vadgázolás jutott. Tucatszám pusztultak a szarvasok és a jávorszarvasok arrafelé, ezért egy ötmillió dolláros beruházás fő elemeként két éve megépült a fent látható vadhíd, amit a videó szerint felfedeztek maguknak az állatok a mókustól a prérifarkasig.

Maga a vadhíd, mint megoldás az állatok vándorlásának biztosítására nem ritkaság, a magyar autópályákon is akad sok. Vannak különösen fotogének a bolygón, ez itt például a kanadai Banff Nemzeti Parkban található:

hzr

Ezt egy holland autópálya fölé építették:

bridges-for-animals-around-the-world-58a473afde769  880

De ez a rákoknak készült híd sem akármi Ausztráliából:

hter

Ha nézegetnél még ilyen autópályák fölé vagy alá épített állati átjárókat, itt sokat találsz egybe gyűjtve.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.