Rajzokon szivárgott ki a legdurvább McLaren

2020.12.01. 14:44

Bár a McLaren egyelőre nem mutatta be a BC-03 és Sabre néven is ismert modelljét, a forma jogi védelme kapcsán nyilvánosságra kerültek az autó vázlatai.

Ezeken jól látható, hogy az alapforma nemigen tér el attól, amit a McLarentől megszoktunk, viszont elég radikális légterelőket kapott a gép: hatalmas hátsó szárnyat, az F1-es gépekére emlékeztető hosszanti stabilizáló felületet, és az első légbeömlőkbe integrált nagy első légterelőt, ami egyben arra is utal, hogy a BC-03 működéséhez az átlagosnál jelentősen több hűtés szükséges.

A pletykák szerint a Sabre három motoros hibrid hajtásláncot kap majd: a négyliteres, ikerturbós V8-as hajt hátul, két villanymotor pedig elöl. A rendszer összteljesítménye állítólag 1150 lóerő lesz, amivel ez lehet a valaha épített legerősebb McLaren.

Úgy tudjuk, egyben a márka legritkább autói közé tartozik majd: az egyedi igények kielégítésére szakosodott MSO részlegnél gyártják majd. Az árát 2,4 millió fontra – kb. 957 millió forintra – becsülik, a példányszámot pedig 5 és 15 közé.