Megmutatták a következő csúcs-Minit

2020.12.02. 15:30

A jelenlegi egyetlen elektromos Mini, a Cooper SE sem megy rosszul, de az, amit most mutatott a BMW brit márkája, sokkal gyorsabbnak ígérkezik.

A gyári képekhez hivatalos adatok egyelőre nem járnak, de annyi egyértelműen látszik, hogy az autó a külsőségei egy jelentős részét az eddigi legerősebb Minitől, a John Cooper Works GP-től örökölte, Onnan lehet ismerős az emeletes hátsó szárny, és a jellegzetes, háromfelé osztott alsó légbeömlő is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora teljesítményű villanymotort szánnak az elektromos sportváltozatba, de a Cooper SE 184 lóerős motorjánál valószínűleg erősebbet. Egyesek szerint a BMW iX3 286 lóerős motorja például megfelelne – a JCW GP szintén BMW eredetű kétliteres négyhengeres benzinmotorja 306 lóerős, így ezzel a megoldással dinamikában is hasonlót nyújthatna az elektromos utód – de egyelőre ez sem több puszta spekulációnál.

Az a tény, hogy a prototípus álcafóliáján a mintázatot a világ legismertebb versenypályáinak körvonala adja, mindenesetre arra utal, hogy a Mini következő elektromos modelljét kompromisszummentes élményautónak szánják. A gyári kedvcsináló pedig azt jelzi, hogy a bemutató sem lehet már nagyon távol.