Videón, ahogy autópályán landol egy kisrepülő Minnesotában

2020.12.07. 06:18

Az óhét felvételét rögzítette egy minnesotai autópálya biztonsági kamerája egy kényszerleszálló kisrepülőről. A videón leginkább a majdnem tökéletesen időzített landolás látszik igazán, a közvetlenül utána történt ütközés már csak a távolban. 

A különös baleset még szerda este történt a minnesotai W35-ös autópályán. Önmagában egy autópályán landoló kisrepülő még nem példátlan, időnként megesik az ilyen, négy éve például az M1-es és az M7-es közös, budaörsi szakaszán történt hasonló: egy motorhibás kisgép landolt akkor az autók között. Ami az amerikai esetnél érdekesség az egyrészt az a felvétel a kamerától, ami épp azt a szakaszt vette, ahol a Bellanca Viking típusú repülő landolt. Másrészt az a szerencsés kimenetelű baleset, amivel az egész végződött.

ohb

A landolást követő ütközésnek aztán se a repülőben, se az autóban nem lett sérültje. Meglepettje annál inkább. Állítólag a 911-es vészhívó túloldalán nem nagyon akartak hinni a Ford sofőrének, aki elmondta, hogy egy repülővel ütközött. Az - 52 éves, korábban hivatásos műrepülő - pilóta pedig azt mondta később, miután elnézést kért az autóstól, hogy leállt a motorja, nem nagyon volt mozgástere, le kellett tennie a gépet a pályán.