Kifordult a gyorshajtó elé, úgy védte a gyalogosokat ez az orosz rendőr

2020.12.17. 11:00

2020 egyik legfurcsább rendőrautós megmozdulásáról készült felvétel a napokban az oroszországi Cserepovec egy gyalogosátkelőjénél. Bár ez első megnézésre nem biztos, hogy összeáll, a felvételen azt látni, ahogy egy rendőrautóval kifordulnak a gyorshajtó elé, ezzel mentve az úton átkelőket egy szinte biztos gázolástól. Persze az is lehet, hogy a járőr csak a szemből érkező szabálytalan autós után akart fordulni, az eredmény mindenesetre jó eséllyel egy életmentés. 

Az eset önmagában érdekes, az viszont külön szép, hogy az RT három kamera képét is össze tudta szedni hozzá. Oroszországban már évtizedes viszonylatban nagyon népszerűek a civileknél használt fedélzeti kamerák, egy ilyennek köszönhető a második kamera képe, amin hátulról látni a történéseket. A gyorshajtó tempója mondjuk pont azon nem jön át, az első kamera felvételét látva viszont nagyon úgy tűnik, legalább egy gyalogost elgázolt volna a végül rendőrautóval blokkolt sofőr. 

orosz.png

Az esetről eddig nem sok infó került a netre, de az RT azt írja a videó alatt, hogy a sofőr valamilyen kábítószer hatása alatt volt, de hogy miféle drog volt az és milyen szintű volt a kábulat, arról nincsenek információk. Mindenesetre az utasával együtt őrizetbe vették, a manővert végrehajtó rendőrt pedig várhatóan kitüntetik majd, akkor legalábbis biztosan, ha kiderül, hogy tényleg a helyzetfelismerés szülte a manővert, nem pedig egy utánafordulás.