Nagypályás katalizátortolvajokat fogtak a monori rendőrök

2020.12.17. 14:58

Kedd hajnalban tartottak rajtaütést két gyáli és egy gyömrői címen a monori rendőrök, miután azonosítottak egy nagypályás katalizátortolvaj bandát. A minimum háromfős társaság több millió forintos kárt okozott az utóbbi hónapokban a környéken.

Ahogy a Police.hu írja, a Monor környéki településekről érkezett az utóbbi hónapban több bejelentés, különböző telephelyekről tűntek el tucatszám katalizátorok. Akadt, ahonnan az éjszaka leple alatt 15 katalizátort gyűjtöttek be, több mint egy millió forint értékű kárt okozva. A monori nyomozók három férfit azonosítottak, akik gyanújuk szerint összefüggésbe hozhatók a bűncselekmények elkövetésével. Az elfogásukra szervezett akciót 2020. december 15-én hajnalban indították, két gyáli és egy gyömrői cím szerepelt a célállomások között. Gyál egyik utcájából egy 28 és egy 33 éves testvérpárt, Gyömrőről egy 35 éves férfit állítottak elő.

uzj

A testvérpár fiatalabb tagját, R. Lajost jelenleg két rendbeli lopás bűntettével gyanúsítják, bátyja, R. Ottó három rendbeli, harmadik társuk, F. Endre öt rendbeli lopással gyanúsítható. Mindhárman panaszt tettek a gyanúsítás ellen, az érdemi vallomástételt megtagadták. A monori nyomozók gyanúja szerint az elkövetői kör még nem teljes, a jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó társaik felkutatása folyamatban van, ahogyan azt is vizsgálják, hogy az utóbbi időszakban Monoron és környékén elkövetett, hasonló jellegű lopások összefüggésbe hozhatók-e a most elfogott bandával.

uj

A Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vételük mellett folytatja le velük szemben a további eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatásukat.