Villanyautóként térhet vissza a Renault 4-es és 5-ös

2021.01.11. 14:52

A legújabb hírek szerint Luca De Meo, a Renault új vezetője olyan elektromos autókat dobna piacra, amelyek a márka legnagyobb slágereit elevenítenék fel.

Konkrétan az 1960-as és 90-es évek közti időszak két nagy slágere, a Renault 4 és a Renault 5 stíluselemeinek felhasználásáról hallani, bár egyelőre csak pletykákról van szó, amelyeket hivatalosan egyelőre nem erősítettek meg. Az Automotive News forrása szerint azonban szó lesz erről az elképzelésről is január 14-én, amikor De Meo újabb részleteket közöl majd a Renault jövőjét érintő tervekről. Mivel a vezérigazgató állítólag nagyon termék-centrikus, a tervezet középpontjában is a modellválaszték újragondolása áll majd.

Az már De Meo korábbi nyilatkozataiból kiderült, hogy nem a példányszám növelésében gondolkodik, inkább olyan autókkal igyekszik gazdagítani a kínálatot, amelyeken többlet-haszon keletkezhet. Ennek a folyamatnak a része az R4 és az R5 szellemének megidézése, de állítólag Alpine márkanév alatt is készülnek majd kis sorozatú elektromos modellek.