Készült egy modern Polo Harlequin

2021.01.21. 15:17

Az eredeti Polo Harlequin az ingerszegény autók korszakának talán legsötétebb napjaiban, az 1990-es évek közepén bukkant fel, és bár nem erre szánták, végül egy kisebb sorozatot le is gyártottak a négyszínű típusból.

Eredetileg az akkor új, harmadik generációs VW Polo testreszabási lehetőségeinek szemléltetésére szánták: húsz példány készült, kereskedői rendezvényekre. A kék szín a motor- és karosszéria-változatokat, a sárga a felszereltséget, a vörös az extrákat, a mentazöld pedig a fényezést volt hivatott szimbolizálni. Aztán olyasmi történt, amire a VW-nél egyáltalán nem számítottak: számos vásárló meg akarta venni a színes demonstrációs autókat.

Ennek hatására egy ezres széria gyártásáról határoztak a VW-nél, és bár a sorozat csak Németroszágban volt kapható hivatalosan, végül 3800 példánynál hagyták abba a gyártását. Mivel a gyártásnál négy autóra való alkatrész-készlet fényezés utáni cseréjével oldották meg a négyszínű autók legyártását, Harlequin Polóból is négyféle színváltozat létezik.

A különös az, hogy az ötletet, bár kétségtelenül népszerű volt, a gyár soha többet nem vette elő, bár a színes autók iránti alacsony igény miatt talán nem is lenne egyszerű manapság egymáshoz jól illeszkedő, és hasonlóan vidám összhatást adó árnyalatot összeválogatni a meglevő színekből.

Úgy tudjuk, a modern Polo Harlequin gyártása sem szerepel a tervekben, bár egyáltalán nem lenne meglepő, ha ugyanúgy akadnának rajongói szép számmal, mint az eredetinek.