Új, erős turbómotor jön a Seat Tarracóba

2021.01.21. 06:44

Bár a jövő egyértelműen a legalább részben elektromos hajtásláncoké, a Seat most egy hagyományos turbós benzinmotorral bővíti a Tarraco motorválasztékát.

tarraco 2tsi

A Volkswagen jól ismert kétliteres négyhengeresének egy változatáról van szó, amely a hibrid Tarraco változatéval megegyező, 245 lóerős csúcsteljesítmény leadására képes, a legnagyobb nyomatéka pedig 370 Nm.

A gyári adatok szerint az új motorral akár 6,2 másodperc alatt is elérhető a százas tempó – ez egy másodperccel jobb idő az e-Hybrid változaténál – az autó végsebessége pedig 228 km/h-ra nő. A dupla kuplungos váltóval és 4Drive összkerékhajtással felszerelt autó átlagos fogyasztása 8,4 és 9,2 liter között lesz WLTP ciklusban mérve, ami 191 és 208 g/km közti szén-dioxid-kibocsátásnak felel meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.