Új arcot kaptak a Mini kisebb típusai

2021.01.27. 13:20

Az alap-Minik – a három- és az ötajtós, az elektromos Cooper SE és a kabrió – némi frissítést kapnak az idén. Nincs szó falrengető újdonságról, a frissítés épp arra elég, hogy a típuscsalád megint megkaphassa az új jelzőt a hirdetésekben.

A legtöbbet szemből változnak a kisebb Minik. Változik a hűtőmaszk króm vagy fényes fekete keretének vonalvezetése – az új változat lejjebb nyúlik a lökhárítóba, és alul valamivel sarkosabb is – körülötte pedig egy nagyjából kétujjnyi, fényezetlen műanyag-fekete csíkot helyeztek el, ami alul kiszélesedve egészen a lökhárító alsó pereméig ér. Ez a vizuális elem egyfajta körszakállat alkot a Mini megszokott arcában, ami elég szokatlan ötlet, épp ezért nehéz is megjósolni, hogy mennyire jön majd be a márka célközönségének.

Ezen felül néhány új felni és választható szín jelenti a legnagyobb változást. Ezek közül a legérdekesebb talán a háromszínű, átmenetesre fényezett tető, amely a megszokott fekete és fehér tetők mellett szintén választható lesz. A belső térben is apró változtatások történnek, ezek elsősorban a műszerfal dekorációit érintik.

Úgy tűnik, műszaki szempontból még ilyen apróbb változtatások sem várhatók. Az átalakított Mini Európában márciustól lesz elérhető.