Nem fejlesztenek több Renault Twingót

2021.01.29. 13:47

A Renault nem siet eltüntetni a kisautót, annál is inkább, mivel az elektromos változat épp csak piacra került. Ugyanakkor negyedik generáció már nem készül.

A döntésre annak kapcsán derült fény, hogy Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója a LeMonde-nak adott interjúban beszélt a benzinmotoros kisautók pályafutásának kényszerű végére. „Kár, hogy fel kell adnunk ezeket a típusokat, de a belsőégésű motoros kisautók el fognak tűnni, mivel ilyenek a játékszabályok.” - nyilatkozta. Ezt később a Renault sajtóosztálya pontosította: de Meo az Euro 7 bevezetésével érkező új kibocsátási határértékekre utalt, azaz a jelenlegi Twingo, amelyet 2014-ben mutattak be és 2019-ben újítottak fel, még kitöltheti a modellciklusát. Ez persze aligha tart már soká: 2022-ben vagy 2023-ban szinte biztosan elbúcsúzik a jelenleg kínált típus.

A Renault szóvivője emellett azt is hangsúlyozta, hogy a Renault nem ereszti el teljesen a kisautók piacát – ennek kapcsán az új Renault 5 prototípust említette. Ez azonban azt is jelenti, hogy a jövő Renault kisautói drága, elektromos hajtású rétegmodellek lesznek, szemben a széles tömegeknek szóló Twingóval.