Lelepleződött az érkező Honda HR-V

2021.02.11. 15:31

Egy hét, és bemutatják a Honda új modelljét, de az már most kiderült a forma levédetése kapcsán közzétett vázlatokból, hogy mire számíthatunk.

Az új városi terepjáró formailag sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint az elődje, de ez ebben az esetben nem feltétlenül baj: a HR-V előző generációja egyes kritikusai szerint feleslegesen komplikált volt ilyen szempontból. Az új generáció keveset tartott meg az előd jellegzetességeiből – az egyetlen ismerős részlet a hátsó ajtók sarkaiba rejtett kilincs. Egyébként a közel vízszintes övvonal és kifejezetten egyszerű orrkialakítás határozza meg az autó karakterét.

Bár a méret-adatok egyelőre nem ismertek, az új HR-V ránézésre hosszabbnak tűnik az elődjénél, bár ehhez hozzájárulhat az is, hogy az új modellen nem trükköznek tetővonalnak és az ablakok felső szélének elválasztásával. Feltűnően hiányoznak emellett az autó oldalát felosztó élek: itt csak a kerékívek vonalát erősítették meg ezzel az eszközzel.

Az új HR-V hivatalos bemutatóját február 18-ára ígérik, azaz egy hét múlva már fotókon csodálhatjuk meg az új Hondát, amely a legdivatosabb kategóriák egyikébe érkezik, így akár meghatározó is lehet a Honda közeljövő-beli eladásainak alakulásában.