Ruf motorral jön Gemballa fiának szuper-Porschéje

2021.02.18. 15:19

Marc Philipp Gemballa, a 2010-ben meggyilkolt Uwe Gemballa fia folytatná azt, ami az édesapját híressé tette: tuning-Porschékat gyártana. Az első komolyabb tervet ráadásul a régi tuning-partner, Alois Ruf segítségével tervezi végrehajtani.

Állítólag egy olyan sportkocsiról lenne szó, amely a Porsche 959-es karakterét hordozná, bár a legújabb 911-es generáció, a 992-es műszaki alapjaira alapulna. Az ötlet nagyszerű, bár nem túl eredeti: a Singer mellett, amely nemrég mutatott egy hasonló terepjáró-jellegű modellt, a Gemballa nevű cég is egy hasonló típust ígért nemrégen.

A névazonosság ellenére a Marc Philipp Gemballa Gmbh-nak nincs köze a Gemballa Gmbh-hoz, amelyet Uwe Gemballa halála után egykori üzlettársai tartottak életben – most pedig úgy tűnik, a két cég hasonló elvek mentén próbál Porschét átépíteni.

Nem kizárt persze, hogy a két autó elfér majd egymás mellett, hiszen egy-egy ilyen drága átalakításból nemigen szokott néhány tucatnyinál több készülni, de érdekes lesz látni a két autót egymás mellett, amikor elkészülnek – már ha elkészülnek egyáltalán.