Elvetette az egyesülés gondolatát a Geely és a Volvo

2021.02.25. 10:14

Bár korábban egyértelműen a fúzióban látta a jövőt a Geely, amely jelenleg is a Volvo tulajdonosa, a legfrissebb közös közlemény arról szól, hogy félretették az erre vonatkozó terveket, helyettük az együttműködés elmélyítésére koncentrál a két cég.

xc40recharge ghent

Az indoklás szerint ez a megoldás a legalkalmasabb rá, hogy megerősítse a két autógyártó piaci pozícióit, miközben az eltérő vállalati kultúrák zavartalan fenntartásával biztosítja a zökkenőmentes működést.

A két cég a bejelentés kapcsán azt igyekezett hangsúlyozni, hogy mely területeken fokozzák a közös munkát. Ilyen lesz az új motorgyártó részleg, amely a Volvo és a Geely minden, belső égésű motorokat érintő fejlesztését és gyártókapacitását átveszi, és külső beszállítóként más autógyártók számára is elérhetővé teszi ezeket – akár a Geely érdekeltségébe tartozó cégeken kívüli, rivális vállalatok számára is.

Szintén fontos együttműködési területnek szánják a szoftverfejlesztést, amely jelenleg is jelentős erőforrásokat emészt fel mindkét autógyártónál. Ezen fejlesztéseket is közösen képzeli a két gyártó, ahogy az elektromos hajtásrendszerek és önvezető rendszerek terén is szorosabb együttműködés kialakítását tervezik.

A Geely 2010-ben vásárolta meg a Volvo Cars-t a Fordtól, és az első évtizedre egyértelműen az volt a jellemző, hogy a kínai fél igyekezett minél többet átvenni a svéd gyártó által kifejlesztett technológiákból, biztosítva az anyagi hátteret a göteborgi mérnökök számára. Úgy tűnik, ezen nem is változtatnának, a szorosabb együttműködés azonban azt jelentheti, hogy a kínai fél is aktívabban részt vehet a közös erőfeszítésekben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.