Ezért nincs 7 üléses E 63 AMG

2021.03.22. 17:23

Még a kombik virágkorában nem is volt olyan ritka, hogy ötnél több fő utazhasson benne és mindenkinek jusson ülés. Volvók, tengernyi amerikai tepsi és a Tesla Model S is példázza, hogy nem kell feltétlenül szabadidő-autót venni, ha néha a kelleténél több gyereket kell szülinapi zsúrra vinni. A Mercedes E osztály azon kevesek egyike, akik megtartották ezt az opciót, de nem minden motorváltozathoz elérhető.

Leghátra tényleg csak gyerekek férnek el és ők sem biztos, hogy bevállalnának egy hosszabb utat a menetiránynak háttal. Néhányszor viszont egészen mókás a csomagtartóban ülni. Az E osztály All-Terrain változatában is extraként rendelhető a plusz két ülés, a Mercedes-AMG E 63-ban viszont erre nincs lehetőség.

Igény viszont volna rá, ezért a Mercedes szóvivője megadta a választ: egyszerűen az E 63 kipufogórendszere miatt nem fér el a két kihajtható ülés a padló alatt.

De biztos az sem kellemes a mozivászonnak háttal ülve, amikor apuka a zöld lámpától rajtelektronikával lövi el a 612 lóerős kombit és 3,5 másodperc alatt már 100-zal repül a gyerekhad.