Gyári kémfotón az új Mercedes Citan

2021.03.22. 07:09

Nyáron kerül a kereskedésekbe az új Mercedes Citan, a németek pedig most álcafóliában ugyan, de megmutatták, hogyan néz majd ki kívül a hétszemélyes vagy haszonjárműves belsővel kapható autójuk következő generációja. 

Bár a Renault-val közös fejlesztés lesz az új generáció is, az első generációs Citannal szemben itt már nem csak egy átmárkázott Kangoo-t kínál majd a Mercedes. A műszaki alapokat ugyan a Renault-Nissan CMF-C/D platformja adja, de több beleszólása volt a munka további szakaszaiba a Mercedes-nek, mint korábban, és több eleme lesz eltérő a saját autójuknak, mint eddig: például saját műszerfalat és üléseket kap. Talán ezért veszik hangsúlyosabban a nevükre a Citanból készülő személyszállítót, ami az újdonságnál már nem CombiVan néven jön majd, hanem illeszkedve a személyautós nevezékbe: T-osztály lesz.

A Citan már a nyáron érkezhet. A látottakon túl róla eddig annyit tudni, hogy a korábbi három helyett ez már csak kétféle hosszban lesz választható: a legrövidebb változatot hagyják el, lesz egy alap és egy nyújtott kivitel. Motorból egy 1,3-as turbós benzinessel és egy 1,5-ös dízellel kezd,  de már jövőre megjöhet EQT néven egy elektromos változat is . Várhatóan a T-osztály forgalmazása is 2022-re csúszik.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.