Új Volkswagen jön Európába, a Taigo

2021.03.30. 15:33

A VW egyelőre csak egy vázlatot mutatott a Taigóról, de ez alapján már egyértelmű, hogy a Brazíliában tavaly májusban bemutatott Nivus európai változatáról van szó.

vw taigo sk

A vázlat alapján persze már az is egyértelmű, hogy számos részleten változtattak a Volkswagennél az európai premier előtt. Így a lökhárítónak a hűtőmaszk alatti része láthatóan más lesz a Taigón, és olyan, mintha a fényszórókon és a hűtőrács részletein is igazítottak volna egy keveset.

A forma nagy része azonban változatlan, és valószínűleg a méretek is. Ezek alapján a T-Cross formásabb alternatívájáról van szó, amely a maga 4,27 méteres hosszával és 415 litere csomagterével már családi autóként is használhatónak tűnik.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a motorválasztékon változtatnak-e. A Nivust ugyanannak az ezres háromhengeres turbómotornak a 128 lóerős változatával gyártják, amely manapság a legtöbb Európai VW csoportos termékben is alapmotorként szolgál, bár nem csodálkoznánk rajta, ha errefelé többféle teljesítményszintet is kínálnák belőle. Ezen felül valószínűleg az 1,5 literes négyhengeres TSI motor is simán belemenne, ha terveznek belőle sportosabb csúcskivitelt.

A VW a Taigóról már most elárulta, hogy Spanyolországban gyártják majd, az európai bemutató nyárra várható, a piaci bevezetést pedig 2021 végén kezdik meg.