Megsebezhet a Camaro emblémája

2021.04.03. 11:01

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt évek egyik legfurább visszahívását rendelte el a General Motors a Chevrolet Camarókkal kapcsolatban. Ezúttal ugyanis szó nincs beragadó fékpedálról, beázásról, rosszul rögzített biztonsági övekről. A probléma forrása a kormányon elhelyezett embléma.

Chevrolet Camaro 022

Egy esetleges balesetben, amikor a légzsák kinyílik, a kis alkatrész könnyedén elszabadulhat, és lövedékként fúródhat a bent ülők valamelyikének testébe. Egyelőre nem tudni, hogy történt-e már sérülés ezzel összefüggésben, mindenesetre jobb megelőzni a bajt. Ezért a GM visszahívja az érintett autókat egy javításra.

Az ügy érdekessége, hogy bár mindössze harminc példányról van szó, mégsem mondhatjuk, hogy csak egy adott, rövid időintervallumban készült kocsikat rendelnek vissza. 2017 és 2021 között gyártott Camarók érintettek. Arányaiban amúgy igen kicsinek tűnik a problémás Chevyk száma, hiszen 2017 óta mintegy kétszázezret gyártottak a modellből, ehhez képest a harminc eltörpül. Ugyanakkor felmerül a kérdés: milyen okra vezethető vissza a hiba, ha nem lehet rövidebb idősávra szűkíteni a dolgot.

2016-Chevrolet-Camaro-Coupe-06

A visszahívásban érintett autók tulajdonosait folyamatosan értesítik. A szervizben pedig a komplett kormánylégzsákot kicserélik, természetesen az ügyfeleknek nem kell ezért fizetni. Mivel 2021-es autók is szerepelnek a listán, előfordulhat, hogy ezeket még nem adták át tulajdonosuknak. Ezt a probléma megoldásáig nem is fogják megtenni, amíg szükséges, visszatartják a Camarókat.