Hamarosan jön a háromhengeres Camaro

2021.04.04. 10:17

Még az izomautós műfaj főszerelői sem ússzák meg a downsizinget, a Chevrolet Camaro legalábbis már jövőre elhagy egy hengert az eddigi legkisebb motorjából. 

828795

Már most nem titok, hogy 2022-től (talán már egy generációváltáshoz időzítve) kijön egy turbós háromhengeressel a Chevrolet a Camaróból. A fejekben a hatliteres nyers nyolchengeressel összeforrt Camaro ezzel azért nem megy egészen új terepre, a hatodik generáció óta már ott van a kínálatban egy négyhengeres sornégyes a maga szerénytelen 275 lóerős/400 Nm-es értékeivel.

A jövőre érkező háromhengeresről úgy nyilatkozik a gyár, hogy bár furcsán hangzik ez egy Camaróval kapcsolatban, de náluk is prioritás a motorjaik mérethatékonysága, és ha egy háromhengeres motor képes ugyanolyan teljesítményt és élményt nyújtani, mint amihez a vevőik hozzászoktak, akkor ők felkínálják, aztán majd döntenek a vevők. Ez annyiban mindenképp igaz, hogy már a négyhengeresük is turbós volt, a háromhengereshez pedig részben azzal hoznák meg a kedvet, hogy annál is erősebb lesz: 300 lóerő fölötti teljesítményről hallani. 

Hogy a V8 mennyire van veszélyben a típusnál, arról nincs hír. Minimum Amerikában várhatóan sokáig életben tartják még, miközben a Biden-kormán igyekszik a villanyautózás felé terelni a helyi autóipart, és a General Motors-nál is lenyilatkozták nemrég, hogy 2035-től már csak elektromos autókkal számolnak.