Több mint háromezer egyszerre reptetett drónnal köszönt be a kínai piacra a Genesis

2021.04.06. 18:08

Egy prémiummárkától nem meglepő, ha megadja a módját a világ legnagyobb autópiacára való belépésnek, a Genesis viszont finoman szólva is túlzásba esett: 3218 kivilágított drónt reptettek alakzatban Sanghaj fölött, hogy messzire menjen a híre az érkezésüknek. 

Idén lesz hatéves a Hyundai prémiummárkája, és úgy tűnik, mostanra forrta ki magát annyira a Genesis, hogy beszálljon a kínai piacra. Azután, hogy összevadásztak a konkurenciától a legnagyobb nevű formatervezők közül többeket, már a modellkínálat is egész kialakult: öt típusa van az eddig leginkább Dél-Koreában és az Egyesült Államokban aktív Genesisnek; Kínában a GV80-as SUV-vel és a G80-as szedánnal kezdenek.

Az a jól megkoreografált drónshow, amit a napokban bemutattak a sanghaji éjszakában nem csupán hatalmas volt, de jelen állás szerint a világ legnagyobbja: ezidáig még sosem reptettek egyszerre ennyi pilóta nélküli járművet egy bemutatón (a korábbi rekordhoz 3051 drónt használtak), így a Genesis nem csak Kínában lesz jelen, de hamarosan ott lesz a mutatvánnyal a következő Guinness Rekordok könyvében is.