Fura szerzetnek ígérkezik a Citroën új csúcsmodellje

2021.04.07. 14:43

A kevés fényben készített felvételen épp csak felsejlik az autó, az azonban ennyiből is világos, hogy teljes stílusváltás várható: a hagyományos szedán és kombi helyére egy magasabb, ötajtós modell érkezik.

Ezt persze a korábbi kémfotók alapján már sejteni lehetett, de először látunk rá utalást a gyártótól. Az előzetesből az is kiderül, hogy a részletekkel elég szorosan követik a C4-gyel bevezetett stílust, sötétben egészen biztosan: szögben álló LED-csíkok határozzák meg a látványt szemből és hátulról is. Az is egyértelmű, hogy a tetővonal már nem a C4-eséhez hasonlít: határozottabb törés van benne, így az autó jobban emlékeztet egy sportosabb kombira.

Egyelőre az sem biztos, hogy a C5 jelzést használják, a videó címében pedig az E43 jelzés szerepel, ami lehet egy gyári kód, de akár az autó elnevezésétől teljesen független karaktersorozat is.

A filmecske alatt június közepéről énekelnek – nem lenne meglepő, ha ez sem lenne egészen véletlen, arra tippelnénk, hogy akkorra várható a típus bemutatója.