2021.04.07. 06:07

A formaterv tényleg különleges, majdnem teljesen elfedi a tényt, hogy ez a sportkocsi valószínűleg egy Lamborghini Huracán, alaposan átöltöztetve.

A forma annyira más karakterű, mint az eredeti, hogy ha nincs a szélvédő és a tetővonal, illetve nem írják le, hogy az alapváltozatba 610 lóerős V10-es motor kerül, talán gyanút sem fogunk. A sárvédők feletti gömbölyded idomos, és az íves élek közt kialakított légbeömlők érdekes jelenséggé teszik a Sorpassót, bár hogy igazán vonzó-e, azt döntse el ki-ki maga. Mi azt mondanánk, hogy vannak előnyös szögei is, de a hátulját egyértelműen túlbonyolították.

Az alapmodell, a 610 lovas Stradale mellett állítólag készül majd egy még vadabb külsejű változat is, kompresszoros, 850 lóerős V10-es motorral, amely a GTXX nevet viseli. Az X-ek helyére minden vevő választhat egy kétjegyű számot, így ezek közül nem lesz két egyforma nevű. Ez a változat állítólag 2,9 másodperc alatt érheti el a százas tempót, a végsebessége pedig 345 km/h.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért próbálják elsütni a sajátos Lamborghini átiratokat, mindenesetre az FV Frangivento azt ígéri, hogy az első szériapéldányokat már júliusban leszállítja.