Csúnya véget ért az autós üldözés

2021.04.17. 12:17

Ronda balesettel végződött egy autós üldözés Kaliforniában. A járőrök egy Maserati Levantét akartak megállítani, a 32 éves sofőr azonban nem húzódott le a jelzésükre, ehelyett inkább 160 km/h körüli sebességre gyorsítva próbált meglógni. Nem jutott messzire.

Maserati-Levante-3a-1024x555

Rövid hajsza után lehajtott az autópályáról, de tisztázatlan okokból felszaladt a töltésre, és beékelődött a híd alá. A luxus-hobbiterepjáró beszorult, és csúnyán összetört, a 32 éves férfi viszont nem szenvedett súlyosabb sérüléseket. Igaz, fájdalmakra panaszkodott, ezért kórházba szállították.

Az üldözés másik résztvevője, David Arias járőr úgy emlékezett vissza az esetre, hogy valóban nem volt hosszadalmas a hajsza. Látta, ahogy az autópályáról lehajtva nem egyenesen halad a Maserati, hanem balra tér ki, ahol aztán a baleset is bekövetkezett. A rendőr meglepődött azon, hogy a menekülő ámokfutó túlélte az ütközést, úgy véli, nagy szerencséje volt.

Az autó lényegében menthetetlennek tűnik, a tetejét is alaposan összenyomta az erőhatás. A sofőr bíróság előtt felelhet tettéért, ahol minden bizonnyal a közúti veszélyeztetést és a rendőri intézkedés akadályozását is ráhúzzák majd.