Ilyen egy Maybach alapmodell

2021.04.28. 12:38

Eddig természetesnek tűnt, hogy egy Maybach-Mercedest legalább nyolc, de inkább tizenkét henger mozgasson, pedig úgy tűnik, ez a gyáriak szerint sem törvényszerű. Bemutattak egy S480 jelzésű változatot – igaz, egyelőre csak Kínában – amelybe soros hathengeres turbómotor kerül.

Nem mintha ez nem lenne bőven elég erős a legnagyobb Mercedes limuzin hajtására: ez is 367 lóerőt ad le, így 5,1 másodperc alatt is felgyorsíthatja a nyújtott luxusautót százig, és simán eléri a 250 km/h-s elektronikus sebességkorlátozást. Nem mintha ezeket a képességeket Kínában túl gyakran ki lehetne használni. Ráadásul a 3 literes motor sokkal kedvezőbben adózik Kínában, mint a nagyobbak, és ezzel papíron az S osztály fogyasztása sem drámai: 8,56 literes átlagot ad meg a gyártó száz kilométerre.

Az S480 Kínában 1,458 millió jüanba kerül, ami átszámítva úgy 67 millió forintnak felelne meg. Arról egyelőre csak találgatások vannak, hogy ezt a kivitelt tervezik-e forgalmazni más piacokon, vagy megmarad-e kínai specialitásnak.