Ezzel a kiadással búcsúzik a Mitsubishi Pajero

2021.05.16. 21:09

Tudható volt, hogy idén végleg elköszön a Pajero. Az Európából már 2018-ban, Japánból 2019-ben eltűnt nagy múltú típus most utolsó piacáról, Ausztráliából is eltűnik. Ez a Final Edition nevű kiadás lesz a búcsúszéria.

Kereken negyven éves pályafutás, közel 3,5 millió eladás és 12 Dakar-ralin elért győzelem van a Mitsubishi Pajero mögött. A terepjáró szót hallva milliók fejében a Pajero villan be szerte a bolygón, a Mitsubishi nagy költségcsökkentő hadjáratát viszont nem úszhatta meg. Már évek óta sejthető volt, hogy a japánok lemondanak róla, árulkodó volt például, hogy a negyedik generációt úgy tartották életben 2006 óta ráncfelvarrásról ráncfelvarrásra, hogy nem látszott a generációváltás szándéka. Most ebből a kicsit megvénült Pajeróból készül a 800 darabos búcsúszéria, amit Ausztráliában hoznak forgalomba.

A Final Edition kizárólag hétüléses Pajerókból készül, de nem lesz egy egységes sorozat, többféle felszereltségi szinten lesz rendelhető, bár lesznek közös, egyedi jellegzetességei. Ilyen lesz például a motorházfedél belépő élére szerelt színes élvédő. Bentre persze egyedi feliratos szőnyegek kerülnek, bőrbe csomagolt útmutatót és szervizkönyvet kap, és egy hátsó lökhárítóra ráhajtható védőelemet, ami rakodáskor jól jöhet.

Motorból a turbós 3,2 literest kapja. Ezektől gyűjtői darab aligha lesz, de azt a 800 darabot azért kiszórják majd Ausztráliában, aztán a japánok kitalálják, milyen jövőt szánnak a Mitsubishinek. A Ralliartról például úgy hallani, feltámasztanák