16 hónap alatt háromszor megkerülhette volna a Földet a legtöbbet tankoló képviselő

2021.05.21. 08:30

Havonta átlagosan 225 ezer forint közpénzt költött üzemanyagra tavaly január és idén április között az országgyűlés legnagyobb tankolója, Hörcsik Richárd. A Blikk adatkérése szerint vannak még páran, akik közel ilyen tempóban égetik az üzemanyagot a benzinkártyával.

bo

A képviselők 2020-ban összesen 153 millió, idén április végéig 46 millió forintot költöttek a közpénzből feltöltött benzinkártyáikról a Blikk cikke szerint. A 199 országgyűlési képviselőből 125-en használják rendszeresen ezt a kártyát tankoláshoz, és közülük négyen hárommillió forintnál is többet tankoltak az elmúlt 16 hónapban. Hörcsik Richárdon túl  Tiba István, Kovács József Dezső és Tilki Attila mind a négyen a kormánypárt tagjai (a top10-es lista a Blikk cikkében). 

A Ház rekordere, Hörcsik a Budapesttől 257 kilométerre lévő Sátoraljaújhelyen él. Egy nyolcliteres fogyasztású autóval és 380 forintos benzinárral számolva ez a 3,6 millió forint 119 000 kilométerre elég, ami nagyjából három teljes kör az egyenlítő mentén. A Budapest-Sátoraljaújhely út oda-vissza 231-szer jön ki, azaz eszerint az elmúlt 16 hónapban akár közel minden második nap megtehette az utat a lakhelye és az Országház között. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.