Új Kia Sportage jön

2021.05.31. 09:15

A feladat nem kevesebb, mint a legnépszerűbb Kia modell leváltása, de úgy néz ki, a tervezők nem ijedtek meg tőle.

A közepes koreai SUV-ról közölt első képeken az látszik, hogy sikerült jellegzetes stílusban megrajzolni, és ami talán még lényegesebb, úgy, hogy az új modell külsőre még csak nem is emlékeztet a párhuzamos testvérmodellre, a Hyundai Tucsonra.

Míg a Hyundai tervezői élek bonyolult rendszerével igyekeztek érdekesebbé tenni a Tucson profilját, a Kia formatervezői ezúttal valami nagyon egyszerűt vázoltak fel. Lágy vonalak és nagy, töretlen felületek jellemzik az alapformát, de azért látszik, hogy igyekeztek megakadályozni, hogy a nagy egyszerűsítés unalomba fulladjon. Az autó orrán a szokatlanul széles hűtőrács és a két bumeráng-forma LED-csík, hátul pedig a kerekek felett induló masszív váll, és az ehhez illesztett hátsó lámpa hoz némi esztétikai élvezeti értéket.

Az autó belsejéről is mutattak egy képet, amelyen jól látszik, hogy az új Sportage a műszeregység és a középkonzoli kijelző helyett egyetlen széles felületet kapott, a jobboldali szellőzőnyílás pedig szokatlan módon a műszerfal-dekoráció része lett.

A típus bemutatójának időpontjáról egyelőre nem adtak pontosabb információt, de valószínű, hogy legfeljebb egy-két hónapot kell várni az újdonság teljes leleplezéséig.