Másfél titkos prototípust mutatott a BMW

2021.06.04. 16:22

Az azért sejthető, hogy sokkal több formatanulmány és prototípus készül egy autógyár formatervező részlegénél, mint ahányat bemutatnak. Ám így is meglepő olyan autókat látni, amelyeket évtizedekkel ezelőtt készítettek, és azóta is csak néhányan tudtak a létezésükről.

A BMW Classic videósorozatában ezúttal két ilyen, teljesen ismeretlen járművet lepleztek le, bár ezek közül csak az egyiket ismertették részletesebben. Az ICE (Integrated Concept Engineering) egy 2004-ben, a kaliforniai BMW Designworks-nél tervezett kétajtós terepjáró-kupé, amely az X5 hajtásláncát és futóművét kapta, Z4 stílusú, bár annál valamivel tágasabb, négyüléses felépítménnyel.

Az autó különlegessége a szokatlan formaterv mellett a sokféleképp nyitható tető- és ajtókombináció, amihez hasonlót nem csak a BMW, de más sem igazán kínált – valószínű, hogy egyszerűen túl drága lett volna gyártani a sokoldalú, de komplikált megoldást.

A másik, 1996-ból származó autóról egyelőre nem beszéltek, de ránézésre olyan, mint egy alaposan felnagyított E36-os. A méretei alapján talán a 7-es BMW egy prototípusa lehet, alaposan túlméretezett hűtőráccsal és szokatlan formájú fényszórókkal. Az évszámból ítélve a későbbi Bangle-féle 7-es sorozat egyik korai változata lehet, azt azonban nehéz eldönteni, hogy egy ilyen fazonú géppel jobban járt volna a világ, vagy sem.

Mindenesetre már beígérték, hogy a következő videóban részletesebben ismertetik ez utóbbi autót is.