Vision Starburst: izgalmas formatanulmány a Geelytől

2021.06.11. 13:00

Mindenféle előzmény nélkül bukkant fel a Geely Vision Starburst, amelyből aligha lesz szériamodell: inkább csak afféle stílusgyakorlat a kínai gyártó sanghaji tervezőközpontjától.

A gyári marketingesek természetesen az ilyenkor szokásos formamagyarázó humbuggal körítették a fotókat – ezek szerint a típus az Expanding Cosmos, azaz táguló világegyetem nevű tervezési filozófiát testesíti meg – de a képek, mint mindig, itt is többet mondanak ezer szónál.

A Starburst igazodik a legfrissebb autódivathoz: a szépen összefűzött, enyhe ívű élek, a LED-csíkokkal összekötött lámpák, az elmosódó kontúrú hűtőmaszk szériamodellhez képest merész – bár a Toyota és a Hyundai is kínál legalább ennyire szokatlan sorozatgyártású autókat – tanulmányautónak viszont inkább visszafogott.

A belső tér is követi a trendeket: az elszögletesített kormánykerék, az álló középső képernyő, és a műszereket helyettesítő digitális kijelző is nagyon mai ötlet, bár az itt-ott határozottan szögletes megvalósítást nem neveznénk teljesen szokványosnak. Mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a Geelynél kerestek, és találtak nevet a hajszálcsíkos zakókat idéző belső dekorációnak is: ez a Cosmic Ray, azaz kozmikus sugár.

A Geely egyértelműen jelezte, hogy gyártani ebben a formában biztosan nem szándékoznak a Starburst-öt, viszont hasonló formai megoldásokat felhasználnak a jövőbeli típusaikon. Ez tulajdonképp rá is fér a márkára, mivel a kínálat manapság korszerű, de elég jellegtelen autókból áll.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.