Javítottak a négyajtós AMG GT-n

2021.06.15. 12:40

Érdekes módon egyelőre csak a hathengeres AMG GT 4-door felújításáról közölt részleteket a Mercedes, és ezek a modellek csak egy keveset változnak a 2022-es modellévre.

Olyan, nehezen számszerűsíthető újdonságokról van szó, mint az áthangolt Ride Control+ elektronikusan vezérelt futómű, illetve néhány új szín bevezetése. Emellett bizonyos piacokon most jelenik meg a háromszemélyes hátsó üléssor, és hamarosan a V8-as változat orrkialakításával is meg lehet majd rendelni a hathengeres modelleket. A belső térben az új, a korábbitól eltérő kialakítású kormánykerék jelenti a legfontosabb újdonságot, amely egyebek közt kormányfogás-érzékelőt is kapott. A GT 43 és GT 53 változatok műszaki tartalma ugyanakkor nem változik érdemben: marad a háromliteres soros hathengeres motor 367 vagy 435 lóerővel.

Az igazán érdekes az, amit a négyajtós AMG GT-vel kapcsolatosan egyelőre titokban tartanak. A V8-as motorral felszerelt változatokat ugyanis később jelentik be, várhatóan azért, mert az idén jön a 800 lóerő feletti teljesítményű, hibrid hajtású GT 73, és ennek kapcsán több lényeges változtatás is várható, de csak a nyolchengeres modelleken.

Az átdolgozott hathengeres modelleket a nyár végétől kezdik szállítani, viszont úgy tűnik, a V8-asok bemutatásához nagyobb figyelmet vonzó időpontot választ a Mercedes – nem lenne meglepő, ha a szeptemberi Müncheni Autószalonra időzítenék a premiert.