A sörnyitó halála: itt az új Dacia jelvény

2021.06.18. 09:15

Teljesen új Dacia arculatot vezet be a Renault: egyszerűbb jelvényt, stilizáltabb feliratot kapnak az autók és a kereskedése. A márka új színe pedig a keki lesz.

Aki követte a Dacia újdonságait, az már januárban találkozhatott az új stíluselemekkel: a januárban bemutatott Bigster terepjáró-tanulmányon már az új jelvény és felirat volt látható.

A kettő szorosan összefügg: a messziről X-nek látszó logó a felirat nyitott D és C betűinek összeragasztásából keletkezett. Az eddig használt sörnyitó-formának, úgy tűnik, lőttek, de ez a márka szempontjából talán nem is akkora baj.

Érdekes, hogy az eddigi kék-ezüst színeket kekire cserélik, amely egyértelműen némi katonás hangulatot visz a képbe, bár a gyáriak szerint a természetközeliséget szimbolizálja.

Az új jelvények és feliratok fokozatosan váltják fel a régieket: a váltást már ebben a hónapban elindítják, reklámokban, brosúrákon már ezt használják az idén is. A márkakereskedéseken 2022 elejétől kezdik lecserélni a régi arculati elemeket, az autókon pedig 2022 második felében. Az első típus, amely az új jelvénnyel érkezik, várhatóan a Bigster szériaváltozata lesz, de a logócserét várhatóan a többi modellen is végrehajtják majd egy-két éven belül.